I ove godine Karašicka Republika i Astronomsko društvo “Anonymus” organizirali su događaj praćenja zvjezdanog neba na jedinstvenoj tiborjanstvenoj lokaciji u Tiborjancima.

Na ovom događaju imali smo priliku svjedočiti fenomenu Perzeida – kiši meteora koji su svojim posebnim sjajem obasjali nebo nad našom Republikom u ponedjeljak, 12.8.2024. Ovaj predivni fenomen naziva se još i suzama sv. Lovre.

Posebnu čar ovom eventu dodali su naši prijatelji iz Astronomskog društva “Anonymus” iz Valpova koji su nas upoznali s Perzeidima, njihovim nastankom i objasnili kako ih i gdje uhvatiti pogledom te su nas uputiti u sazviježđa koja dominiraju ljetnim nebom. Osim toga, posjetitelji su mogli promatrati noćno nebo teleskopom uz njihovo stručno vodstvo.

Posjetitelji su si ponijeli dekice te uživali u noćnom pikniku dok su gledali kišu meteora.

Za okrijepu se, kao i uvijek, pobrinula naša gastro sekcija, a nije nedostajalo ni romantike uz lagane zvuke naših rezident DJ-eva.

Legenda kaže da kad vidite zvijezdu padalicu obavezno poželite želju jer će vam se ona onda i ostvariti. Naša je želja je bila da nam se pridruži što više ljudi i uživa s nama. što se ove godine i dogodilo. 😉


Odgovori

Avatar placeholder