U Belišću je u petak 19. kolovoza održan 10. amaterski turnir Vaterpolo u žitu, jedan od najdugoviječnijih vaterpolo turnira u Hrvatskoj.

Kišno vrijeme nije spriječilo amaterske vaterpoliste da održe sada već poznati turnir u Belišću. Unatoč brojnim upitima oko odgode, organizatori su ostali hrabri do kraja. Na 10. Vaterpolu u žitu nastupilo je osam ekipa iz Slavonskog Broda, Koprivnice, Zagreba, Đakova, Osijeka i Belišća. Nikad jači turnir osvojila je ekipa Djeveruše Tonija Jelavića, ekipa iz Zagreba koja je u Slavoniju došla, vjerovali ili ne, na momačku večer te sportom začinila početak oproštajne predbračne zabave, pogađate – Tonija Jelavića. U finalu su pobijedile ekipu Slavonskog Broda 2-1, dok je 3. mjesto osvojio Brod na Savi pobijedivši VK Đakovo. Valja napomenuti kako su se Brođani pretplatili na 2. i 3. mjesto jer zadnje tri godine uspješno osvajaju iste pozicije, iako se ekipa Slavonskog Broda prošetala u grupi zabivši čak 21 gol u 3 utakmice. Na turniru su nastupili još Pirane iz Koprivnice, Ječmeni borci i Pšenični poslanici iz Osijeka te domaća fuzijska ekipa Oštri Gang – Karašicka Republika. Za najboljeg igrača proglašen je naravno Toni Jelavić iz Djeveruša Tonija Jelavića, najbolji strijelac je nepoznat, a najbolji golman već tradicionalno Marko Bušić iz Oštrog Ganga, koji je primio 12 golova, ali skinuo vjerojatno i duplo više od toga.

Turnir se igrao 2*4 minute na skraćenom terenu. Prošle godine publike nije bilo zbog epidemije, ove godine zbog kiše, pa se organizatori pitaju što nas tek čeka dogodine. Organizator turnira je udruga Karašicka Republika, suorganizatori Bazena Belišće i Turistička zajednice grada Belišća.

Kategorije: Novosti