KARABAJKA

 

 

KATAN

Udruga Karašicka Republika u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Valpova organizira prvi “Katan u Katančiću”, event koji okuplja ljubitelje društvenih igara svih uzrasta.

Event je dobio ime prema popularnoj društvenoj igri “Settlers of Catan” koju je 1995. godine osmislio Klaus Teuber, i koja je ujedno i tema prvog ovakvog događaja.

Više informacija o igri:
https://igranje.hr/igre/the-settlers-of-catan
https://igranje.hr/kolumne/naseljavamo-otok-catan
https://www.catan.com/
Aplikacija za mobitel: https://www.catan.com/service/catan-game-assistant

Ukoliko ima zainteresiranih, odigrala bi se kratka D&D kampanja za 3 do 5 igrača. Svi zainteresirani neka se jave Matku Muževiću za sudjelovanje (poželjno do petka).

Pozivamo Vas da u subotu 28.10. u 15:00h dođete u Centar kulture “Matija Petar Katančić” u Valpovu, ponesete i neke svoje društvene igre, te se dobro zabavite! Vidimo se!  🙂

// Subota, 28.10., 15:00h
// Centar kulture “Matija Petar Katančić”- 1. kat, mala dvorana
// Grad Valpovo

 

KARA-OKE

Prve republičke Kara-Oke i to na sam helo-winski dan! Rugamo se s helovinom i potrošačkom groznicom bundeva jer su nam one ipak draže pohane ili tekuće! U suradnju s Gradskom kavanom Katančić organiziraju se maskirane kara-oke.

**CLASSIC biranje najbolje maske, ali ona naravski mora pjevati. Tročlani žiri sastavljen od tri grofmannice od kojih je jedna prava bira pobjednika koji osvaja putovanje u Gardaland! (lažno obećanje). Neka nagrada će biti! Također samo maskirani ljudi mogu pjevati.

**svi maskirani pojedinci na ulazu dobivaju krafnu u obliku krafne, a samo jedna osoba će u njoj pronaći zlatni natpis za ogrlicu oko vrata na kojemu piše Karašicka republika!

**točno u 01:00 predstavit ćemo novu aktivnost republike koja će potrajat točno do Božića! tada ujedno završavaju kara-oke i počinje koncert Petra Graše, Doris Dragović, Vesne Pisarović i Željka Bebeka

**HOROR filmovi u kinu

**Koktel Bloody Mary 6,99kn!

**Kara-Oke u Katančiću!

**radost kara-oka na plesnom podiju!

 

VATERPOLO U ŽITU

Jubilarni peti amaterski vaterpolo turnir “Vaterpolo u žitu” po prvi puta pod organizatorskom palicom Karašicke Republike! 

U petak 11. kolovoza od 18 sati na Bazenu Belišće snage će odmjeriti igrači VK Osijek i Vk Siscia Sisak u utakmici Ljetnog kupa 1B lige.

Nakon službene utakmice počinje amaterski turnir. Igra se 2*4 minuta 6+1. Kotizacija po ekipi 100 kn, prijave Mislav (0989373256)

Također u organizaciji OK Valpovke od 15 sati na bazenu Belišće će se održati mješoviti amaterski odbojaški turnir 2 na 2, kotizacija po ekipi 30kn, prijave Matko (0916037752)

Pravila odbojkaškog turnira:
Igra se po standardnim pravilima odbojke na pijesku. Mreža će biti nešto niža nego standardna muška mreža zbog ograničenosti stupova na terenu. Ekipe su mješovite iako je IZNIMNO dozvoljeno sudjelovanje amaterskih ženskih i muških ekipa (po odluci organizatora, ukoliko imate pitanja obratite se Matku). Sustav natjecanja će ako broj ekipa i vrijeme dozvoli biti na dvostruku eliminaciju, ali sve će biti odlučeno prije samog početka. Molimo sve zainteresirane da se jave na telefon ili na dan turnira do 15 sati.

Nagrade za tri prvoplasirane ekipe

Posjetitelji će moći žonglirati uz KM Garaža, ali i okušati se u gađanju lukom i strijelom sa SU Knez Domagoj iz Donjeg Miholjca. Poseban stručni žiri će ocjeniti najbolji biceps (za muškarce) i list (za žene) bazena!

PROGRAM:

15:00h mješoviti amaterski turnir u odbojci „Odojka na pijesku“

18:00h Ljetni kup 1B Lige VK Osijek – VK Siscia Sisak

19:00h amaterski turnir u vaterpolu

22:00 Belišće vs Valpovo

16:00 – 24:00 Karašnicla Pool Party – greenRoom, Reunited i KaraDzeji

Skupite ekipu i okušajte se u ovom plemenitom vodenom sportu i dokažimo da i u Slavoniji ima dobrih plivača 😀 Zaigrajmo vaterpolo u žitu! 😀

 

BISTRIGIN

Pozivamo Vas sve na Prvenstvo Panonije u piciginu **Bistrigin”” koje će se održati u subotu, 1. srpnja u 15 sati na Bistrinačkoj plaži. Ova splitska igra često se igra na pješčanoj plaži u Bistrincima (Belišće) pa zašto ne bi turnir začinili s prvim beach partijem na dravskoj obali? Ovime ćemo najaviti i jubilarni 5. Vaterpolo u žitu koji nam dolazi u kolovozu 🙂

Prvenstvo Panonije u piciginu pratit će i Karašnicla Beach Party na kojem ćete moći uživati u mnogim beergastro delicijama od koje izdvajamo premijeru nove republičke delicije Karašnicle! 

Cijelu sportsko-hranidbenu priču zaokružit ćemo zvukom zelenih DJ majstora iz greenRooma! greenRoom stiže u Bistrince kako bi te zagrijao za ovo već užareno ljeto. Zelenila nikad dosta, a komarce ćemo otjerati dobrim beatom i čaganjem bez stajanja.

KOTIZACIJA: 50kn po ekipi (5 igrača)

Prijave ekipa na 0989373256 (Mislav) ili mislav.matisic@gmail.com ili facebook stranicu/inboks/event Karašicke Republike ili na licu mjesta pola sata prije rezanja vrpce

Pravila igre ćemo tek utvrditi u dosluhu s ekipom iz Prvenstva svita u piciginu (Split), stay tuned.. Bodovat će se tehnika, izdržljivost i ljepota stila i slične umjetničke kategorije jer pobjednika u piciginu nema 🙂

Vrijedne nagrade! 

Sudjelovanje u eventu je na vlastitu odgovornost, svi znamo koliko je Drava opasna stoga molimo vas umjerenost u vratolomijama, jelu i piću. 

Budite prvi pobjednici Bistrigina u povijesti! Čagajte na prvom dravskom plažnom tulumu! 

Organizator: Karašicka Republika

 

DEER & BIKE

Biciklijada “Deer & Bike” Draž Baranje promovira turističke potencijale baranjske općine s najviše potencijala, nažalost nedovoljno iskorištenih. Biciklisti su u 50 km mogli doživjeti sve ono što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine. Uz vožnju pokraj Dunava i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavan pogled u Batini, biciklisti su na kraju posjetili Šokačku kuću u Topolju i zastali na manifestaciji Baranjski bećarac

Pozivamo vas sve na biciklijadu Deer & Bike koja će se održati u subotu, 3. lipnja 2017. u 12h, na prostoru općine Draž. Ciklođiranje pružit će vam doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine. 

OKUPLJANJE: 11:30, Trg Stipe Đurina (Draž)

Trajanje: 12 – 19h (+ after za odmorne)

*Mogućnost odabira kraće (29,2km) i duže rute (48km) 

* ONLINE prijave na: https://goo.gl/aAp5LE, mislav.matisic@gmail.com, 0989373256 ili na facebook stranice Karašicke Republike, odnosno Draža Baranje. 

*4 sata vožnje/2 sata odmora 

* 21km ceste/13km šljunčanog puta/11 km poljskog puta/2km divljine – preporuka MTB bicikl!

*Kotizacija će iznositi 70 kuna: 

– Ručak na Baranjskom bećarcu (Šokački grah sa suhim mesom, kobasicama i slaninom, piće/vino, sokovi, gužvara s makom)
– Degustacija prehrambenih proizvoda OPG Jurković (suhomesnati proizvodi + 3 sorte vina)
– Ulaznica i vođenje, Šokačka kuća Topolje (bit će i domaćih jagoda PZ Bajmak)

Ne želimo da nedostatak novaca ili vremena budu prepreka upoznavanju ovog dijela Baranje stoga ukoliko želite odvesti 30 km rutu ili nemate vremena za cjelodnevno druženje kotizacija je 20kn po osobi (uključena degustacija OPG Jurković).

______________________________________________________________________________________________________
Zašto Deer & Bike? Jer postoji relativno velika vjerojatnost da ćete vidjeti košutu, srnu ili jelena, a i lako možete zabunom pročitati Dear odnosno drag/Draž. Za one koji ne znaju engleski neka slobodno pročitaju Đ umjesto D i idemo svi zajedno u jedan ciklo Đir 🙂 Ukoliko kojim slučajem ne vidite srnu, košutu ili jelena, dobivate besplatnu preporuku za ponovni dolazak!

Prva tzv. dunavska etapa sastoji se od Vožnje ulicom Braće Radića i Dunavskom ulicom do nasipa, prolazak pokraj Dunavca (Stari Dunav) te ulazak u Šarkanj. Vožnja uz ritove i naplavne ravni Dunava do Lorenca gdje se okrećemo i penjemo natrag prema nasipu. Vožnja nasipom do Vrblja i prolazak šumom sve do Dunava. Uz Dunav do Batine sa „stražnje“ strane. Penjanje na Spomenik Batinske bitke. Odmor 30 minuta, mogućnost ispijanja kave, Caffe bar Barrique.

Druga etapa je planinska s nekoliko uspona i spuštanja. Vožnja cestom do Velikog drumića i uspon surduka do „trešnje“. Povratak istim putem uz podrume i gatore. Degustacija proizvoda OPG Jurković. Nakon degustacije biciklisti koji voze 30km odvajaju se prema startu dok ostali nastavljaju vožnjom ispod planine do Čibogata. 

Treća etapa je ravničarska i odnosi se na prolazak gajićkim i topoljskim atarom do sela Topolje. Obilazak Šokačke kuće te vožnja cestom uz stari tok Dunava, kratko stajanje crkva Sv. Petra i Pavla koju je 1722. sagradio Eugen Savojski. Zaustavljanje na kulturno-turističkoj manifestaciji Baranjski bećarac (http://draz.hr/hr/opcina-draz/o-opcini/dogadanja-manifestacije/item/135-baranjski-becarac) uz večeru i okrijepu (18h). 

Povratak na cilj kod caffe bar Johnny po vlastitoj želji (na bećarcu su tambure, štandovi…)

Poželjno je da sudionici imaju svu potrebnu opremu koja je predviđena za vožnju bicikla što podrazumijeva nošenje biciklističke kacige, zračnice i pumpe u slučaju bušenja gume i sl.).

Online prijavom na rekreativno – edukativnu biciklijadu prihvaćate sudjelovanje na vlastitu odgovornost.

 

KARASICKA

Ova prekrasna priča uspjela je samo zato što su se na okupu našli mnogi različiti pojedinci, različite udruge i supkulture. Proaktivnost, akcija, volonterstvo, plemenite ideje i ideali – to je naša furka. Vođeni isključivo željom za izgradnjom platforme/mreže koja će povezivati Belišće i Valpovo, ograđujemo se od svih političkih kućica u koje su nas pojedinci smjestili. Umjesto da trošite energiju na takva prepucavanja, dođite i pridružite se – zajedno učinimo našu mikro regiju boljim mjestom za život, izgradimo Karašicku republiku!  🙂 Danas, ponosni na sve učinjeno u ovom kratkom roku, bez financijske i logističke podrške gradova, možemo samo zapjevati: Kad se male ruke slože, zaista sve se može, sve se može

ukidanje event:

Nažalost, sve što je ludo i lijepo kratko traje pa tako prođe i naša prva fašnička republika Belišća i Valpova. No to ne znači da ne možemo završiti sa stilom 🙂

U centru republike, na ledini između Bille i Valpova:

10h Radionica izrade slamnate skulpture (Udruga Slama Land Art) – sudjelujte i sami u izradi fašničko-karašičko-slamnatog pusta kojeg ćemo ritaulno spaliti oko 20h

14h sportsko druženje: GRANIČAR, POTEZANJE KONOPA, Skakanje u vrećama, Badminton, Odbojka

Roštiljamo za vas! Billa akcijske cijene mesa i piva. 

17h ROCK večera – Seed HoldenStray Rounds, Bikini Motel, Revolucija

20h Spaljivanje slamnate skulpure u čast jedinstva Belišća i Valpova

**** ZA SVE POSJETITELJE BESPLATNA CEDEVITA GO****

 

Event za sve ljubitelje Belišća i Valpova! Za sve one koji su ljubili i bili ljubljeni u oba grada, za sve one koji su živjeli u dva grada, za sve one koji su se školovali, odlazili na bazen, Dravu, izlaske… imamo nešto baš za vas!

Fašnička KARAŠICKA REPUBLIKA Belišća i Valpova

PROGLAŠENJE 18.2.2017. 
12h Citadela, Udruga Zvono
– MASKENBAL (hrana za maskirane, nagrade za najbolje maske)

13h OSVAJANJE REPUBLIKE
– Povorka od Citadele prema ledini između Bille i Valpova, dođite autima

14h NOGOMET POD MASKAMA na ledini kod Bille
– Turnir pod maskama, 3 vs 3, vrijedne nagrade! 
*prijave na turnir: 0989373256
* kotizacija po ekipi: 29kn
– Roštilj, kuhano vino, tombola
– Revijalna utakmica Belišće vs. Valpovo

hranu i cugu nosite sami! mi pečemo za vas.. ne brinite, u Billi će biti akcija samo za naš roštilj 🙂

15h sunčani DJ KONCERT na travi 

Ivan Rajković* Greys* Revolt DJ’s* VešmašinaSound

Detalji privremenog ukidanja Karašicke republike 25.2. uskoro! Ali prijetimo se rock koncertima i slamnatim skulpturama 🙂 

BROJNA IZNENAĐENJA ZA VRIJEME TRAJANJA KARAŠICKE REPUBLIKE PRATITE NA FACEBOOK STRANICIhttps://www.facebook.com/republika.karasica/?fref=ts 

Organizatori: Oštri Gang Belišće, MNK Mala Mljekara Valpovo, KM Belišće, Udruga Revolution Valpovo
Sponzori: Tiskara Slog, Atlantic grupa d.o.o. , Billa d.o.o. , Kromopak d.o.o., Baraberica City Brand, Reunited Festival, Slavonija Vibes Syndicate, Revolt Dj’s, Slama Land Art , Auto škola Lotus, Caffe bar Prandau
Medijski sponzor: Valpovština.info, Glas Slavonije