Kao rezultat akcije prikupljanja knjiga “Bookara – Mjesec karašicke knjige“, predstavnici naše udruge, dopredsjednik Mladen Đurović i tajnik Matej Vidranski, posjetili su Osnovnu školu Ladimirevci gdje su donirali prikupljene knjige. Srdačno su ih primili predstavnici škole, ravnatelj Damir Jakopiček i knjižničarka Ivana Kuna, te im se prigodno zahvalili.

Podsjećamo, cilj “Bookare” je skupljanje knjiga potrebitim knjižnicama, a prva je na redu upravo knjižnica OŠ Ladimirevci. Plan škole je uređenje nove knjižnice koja će biti otvorena na korištenje svim mještanima. Akcija je usmjerena prema svim ljudima koji imaju viška obrazovnih, dječjih, običnih, neobičnih, stručnih i svakakvih knjiga kako bi bile na raspolaganju učenicima škole. Ovim se nastavlja niz donacija kojima se naši sugrađani trude pomoći nastojanjima za razvoj knjižnice i čitalačkih navika.

OŠ Ladimirevci i dalje treba još dosta knjiga za knjižnicu, najviše lektirske literature, pa se traže dobrovoljni prilozi, donacije ili knjige, tako da se u akciju mogu uključiti i drugi pojednici, udruge ili tvrtke.