U Belišću je u subotu 14. kolovoza održan 9. amaterski turnir Vaterpolo u žitu, jedan odnajdugoviječnijih vaterpolo turnira u Hrvatskoj.

Unatoč tome što zbog epidemioloških mjera ove godine nije bilo gledatelja, a i uvjeti za igru otežavala je zadimljena atmosfera, Belišće je još jednom bilo domaćin izvrsnog amaterskog vaterpolo turnira na kojemu je nastupilo šest ekipa iz Slavonskog Broda, Koprivnice, Belišća i Valpova. Ekipa Pirane iz Koprivnice obranila je naslov u reprizi prošlogodišnjeg finala
pobijedivši Slavonski Brod 5-4 golom Dominika Lepušića sa zvukom sirene.

I utakmica za treće mjesto bila je identična kao i prošle godine te je završila s istim pobjednikom. Brod na Savi predvođen nezaustavljivim Gabrijelom Grubišićem pobijedio je ponajbolju domaću ekipu Oštri Gang Belišće 7-3. Oštrom Gangu kao inicijatorima turnira ostaje utjeha da su u
svih 9 godina turnira uvijek završili među prve četiri ekipe, a i dalje imaju najviše osvojenih turnira, iako Pirane opasno dišu za vratom.

Za najboljeg igrača proglašen je Deni Damjanović iz Pirana, najbolji strijelac bio je Gabrijel Grubišić iz Broda na Savi, a najbolji golman Marko Bušić iz Oštrog Ganga. „Unatoč svim poteškoćama uspjeli smo održati tradiciju, hvala svima koji su pomogli u organizaciji i veselimo se jubilarnom 10. turniru koji bi trebao donijeti i nekoliko promjena u turniru te tako privući još više ekipa.

Hvala Brođanima i Koprivnici koji su i ove godine došli na vaterpolo druženje!“ – Kaže Mislav Matišić, organizator turnira. Kao i svake godine do sada, suci su bili iz VK Osijek i pritom zabavljali nepostojeće gledatelje svojim nepristranim suđenjem. Publiku su hitovima opuštali poznata karašicka DJ MariSol uz asistenciju MariMande, dok se šljakeraj udruge pobrinuo za organizaciju.

Organizator turnira je udruga Karašicka Republika uz suorganizaciju i pomoć Bazena Belišće, Turističke zajednice grada Belišća i Grada Belišća.

Udruga Karašicka Republika nastavlja svoje aktivnosti nadanjem kako Bistrinačka plaža koja se nedavno pojavila neće opet nestati uslijed visokog vodostaja te da će se konačno u subotu 21.8.2021. konačno održati 4. Bistrigin – Prvenstva Panonije u piciginu. Možda je upravo suđeno da šesti (!) odgođeni termin održavanja bude dan poslije kirvaja u Bistrincima. Stay tuned! #pratimovodostaj