Na Gradskim bazenima Cerine u Koprivnici u subotu je održan Prvi vaterpolo Pirana turnir u organizaciji koprivničkih Pirana. S obzirom kako organizatori turnira već dvije godine zaredom pobjeđuju na Vaterpolu u žitu, ekipa Belišćana odlučila je uzvratiti dolazak pritom ni ne znajući kako će umalo osvojiti turnir.

Na turniru je nastupilo pet ekipa iz Koprivnice, Varaždina, Bjelovara i Belišća. Igralo se po principu svako sa svakim. Prvo mjesto osvojili su vaterpolisti Garestina iz Varaždina, druga je bila Karašica iz Belišća (iako je međusobni dvoboj završio 6-6!). Treće mjesto pripalo je Piranama iz Koprivnice. Za najboljeg igrača turnira izabran je Luka Antončić, a za najboljeg vratara belišćanin Mislav Matišić.

AVK Karašica iz Belišća nastupila je u košarkaško/odbojkaško/ kajakaškom sastavu: Nikola Peternek, Matko Mužević, Tin Ikić, Ivan Orešković, Mislav Matišić, Zvonimir Škorić, Marko Jelavić, Toni Jelavić. AVK Karašica iz Belišća amaterski je vaterpolo klub koji djeluje unutar udruge Karašicka Republika.

Ovo je bilo prvo gostovanje kluba koji je najpoznatiji po organizaciji turnira Vaterpolo u žitu. Iduće godine očekuje nas jubilarno 10. izdanje turnira, a neslužbeno doznajemo kako će se održati na bistrinački kirvaj, jer Bistrinci to zaslužuju!