U subotu, 21. kolovoza 2021. na Bistrinačkoj plaži pored Belišća, iz šestog pokušaja, održan je 4. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu.

Čak pet puta odgađalo se Prvenstvo Panonije u piciginu, popularni Bistrigin koji se konačno održao u subotu 21. kolovoza. K tome razlog nije pandemija, što bi mnogi rekli na prvu, već vodostaj Drave koji je i dan prije do te mjere oscilirao da plaže uopće nije bilo! No kako to obično bude u filmovima, Drava je pala pola metra i Bistrinačka plaža mogla se opružiti svom svojom ljepotom savršenog omjera pijeska i plićaka za ovaj tradicionalni bistrinački sport. Na turnir se prijavilo 6 ekipa iz Bistrinaca, Belišća i Valpova, a kao i svake godine do sada opet je pobijedila domaća ekipa Piciganaca u sastavu Matija Alošinac, Nikola Abramić, Slobodan Mikolić i Matija Ivoš, ujedno i najbolji igrač turnira. Drugoplasirani su bili Piciganci za sirotinju, a trećeplasirani Oštri Gang. Sudačka dvojka Ivan Orešković i Josipa Glavurdić promatrala je atraktivnost, tehniku i izdržljivost igrača kroz sedam minute igre ocjenjujući  broj dodavanja loptice, intenzitet igre, ekstra poteze (noga, glava, bacanje i akrobacije) te opći dojam. Za iće, piće i mjuzu kao i uvijek bio je zadužen šljakeraj udruge Karašicka Republika.

I ovaj Bistrigin je pokazao kako se rijeke i riječne plaže trebaju češće koristiti u raznim aktivnostima lokalne zajednice, posebice u turističkom smislu kako bi se pokazalo da i Slavonci svoje plaže za trku (picigin) imaju!