Danas se u konferencijskoj dvorani Društvenog centra Valpovo održalo predstavljanje Programa Grada Valpova za razvoj volonterstva i uspostavu Volonterskog centra Grada Valpova, autorice Tene Anić, koji je napisan u okviru projekta Društveni centar Valpovo.

Program je izrađen u trenutnom kontekstu problema kao što su ne prepoznavanje važnosti praćenja i evidentiranja volonterskog rada, nedovoljna podrška organizatorima volontiranja te neupućenosti i nedostatku edukacija u menadžmentu volontera. Samom uspostavom Lokalnog volonterskog centra Grada Valpova podržava se razvoj volonterstva na području Grada Valpova, povezivanje volontera, savjetovanje i edukacija djece, mladih i drugih građana o volontiranju, kreiranje kvalitetnih volonterskih programa te pokretanje i provedbva projekata usmjerenih na uključivanje građana u volonterske aktivnosti upravo zbog velikog broja valpovačkih udruga. Samim time, želi se stvoriti poticajno okruženje za volontiranje u lokalnoj zajednici.

Uz predstavnike Društvenog centra Valpovo, predstavljanju su bili nazočni dogradonačelnica Ana Brajnović ispred Grada Valpova, predstavnica Lokalnog volonterskog centra Belišće, predstavnici Savjeta mladih grada Valpova, predstavnica Osnovne škole Valpovo, predstavnici udruga koje djeluju na području grada valpova te predstavnici Crvenog križa Valpovo.

Sve informacije o radu i aktivnostima Lokalnog volonterskog centra Grada Valpova se mogu pronaći na web stranici https://drustvenicentarvalpovo.eu/.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga ”Mi”, Udruga ”Revolucija”, Društvo Naša djeca grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Veliki učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblju od 29.05.2020. do 29.05.22. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.