U petak 19. kolovoza od 18 sati održat će se najpoznatiji amaterski vaterpolo turnir u Slavoniji – 10. Vaterpolo u žitu.

U petak 19.8. na Bazenu Belišće održat će se sada već tradicionalni amaterski vaterpolo turnir „Vaterpolo u žitu“. Kao i do sada, igrat će se na skraćenom terenu prilagođenom slavonskim plivačima, 2*4 minute ili 1*7 minuta, 6+1 igrač, a možda bude i 5+1 zbog deficita dobrih plivača – pravila su sve samo ne fiksirana. Očekuje se podjednak broj ekipa kao i prošle godine, a dolazak su najavile ekipe iz Koprivnice, Slavonskog Broda, Zagreba i Đakova. Branitelji naslova su Pirane iz Koprivnice. Kotizacije je Republike ili na mail karasicka.republika@gmail.com

Jedan od najdugovječnijih amaterskih vaterpolo turnira pokrenut je 2013. godine od strane belišćanskih studenata, a danas je pod organizacijskom palicom Karašicke Republike.Da je netko rekao kako će zezancija nekoliko odbojkaša i košarkaša prerasti u vaterpolo turnir s dvoznamenkastom tradicijom, vjerojatno bi se svi lijepo nasmijali.

Kategorije: Novosti