Međunarodni dan Karašice obilježit će se biciklijadom, foto natječajem, čišćenjem rijeke, koncertom te Kara*Ran utrkom.

Udruga Karašicka Republika u Valpovu po drugi puta organizira Međunarodni dan Karašice, u svijetu poznatiji kao International Karašica Day.

Obilježavanje Međunarodnog dana Karašice počinje u petak 19.6. u 17h akcijom čišćenja rijeke Karašice i njene obale na području preko puta i oko Centra kulture Katančić u Valpovu. Pozivamo sve na ovu hvale vrijednu akciju uklanjanja smeća iz naših tekućica.

Zadnjih nekoliko dana u tijeku je održavanje foto natječaja pod hashtagom #zivotskarasicom. Svjesni činjenice da život na Karašici, s Karašicom i u Karašici dolazi u mnogim različitim oblicima, potičemo vas da razmišljate izvan ustaljenih okvira i svojim objektivom uhvatite najbolji prikaz teme života s Karašicom. Do 17.6. imate priliku prijaviti svoje originalne fotke na društvenim mrežama Facebook i Instagram uz spomenuti hashtag, a naš stručni žiri izabrat će najbolju na centralnom događaju 20.6. uz vrijedne nagrade. Posebna kategorija bit će “nagrada publike” koju će osvojiti fotka s najviše lajkova na društvenim mrežama!

Subotu započinjemo biciklijadom „Mostovi okruga Karašice“ čiji start je zakazan za 9h ujutro, ispred valpovačkog dvorca. Biciklijda je dužine 20 km, protezat će se kroz Valpovo, Belišće, Kitišance i Gat, naravno uz obavezan prelazak preko svih opjevanih mostova duž te rute.

Nakon završetka biciklijade, tj. u 11h na obali Karašice preko puta CK Katančić u Valpovu, slijedi i vrhunac proslave Međunarodnog dana koji donosi mnoštvo zabavnog sadržaja za djecu i odrasle uz dobru glazbu, roštilj, druženje u prirodi i ekskluzivnu KaraRan utrku. Ovu utrku prošle godine održali smo svuda oko, samo ne u rijeci Karašici jer nam to vodostaj nije dopuštao, no ove godine imamo još veće planove. Ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i šire pokazat će nam tko je najbrži protiv rijeke Karašice, ali i protiv otpora zraka u valpovačkom parku jer Kararan ove godine postaje triatlonska utrka. U moru trkačkih manifestacija, maratona i slično, neka vas baš ova potakne na zdrav život jer uz poboljšanje svoje tjelesne kondicije sigurno ćete poboljšati i onu mentalnu gledateljima koji će uživati u vašim podvizima i bodriti vas smijehom i pljeskom. Prijave za utrku primamo u inbox i na dan eventa, a oprema za utrku bit će osigurana na licu mjesta.

Zabavni dio programa upotpunit će Josipa & Juraj Jurlina te DJ iznenađenja.