Karašicka Republika zajedno s projektnim partnerima provodi projekt pod nazivom „Društveni centar Valpovo“ kroz koji će se adaptirati i opremiti Društveni centar u kojem će projektni partneri provoditi svoje aktivnosti i kroz koji će se uspostaviti Program za osobe s invaliditetom, Program za mlade, Program o pravima i zaštiti djece, uspostaviti Volonterski centar i Info centar za mlade.

Društveni centar institucija je u kojoj se neprekidno odvijaju raznovrsne društvene aktivnosti namijenjene različitim kategorijama građana, a koje otvaraju prostor za aktivno sudjelovanje i razvoj društvenog-kulturnog života i građanske participacije pripadnika lokalne zajednice. S minimalno 14 aktivnosti na mjesečnoj bazi, svaki zainteresirani sugrađanin može pronaći nešto za sebe.

Tim povodom krajem kolovoza ove godine predstavljena je i službena internet stranica Društvenog centra Valpovo. Na samoj stranici nalaze se i podstranice Volonterskog centra i Info centra za mlade, kao i službeni kalendar događanja na kojima se svakodnevno mogu pratiti sve aktivnosti vezane za projekt Društvenog centra, kao i svi ostali događaji u gradu Valpovu koji su vezani za djecu, mlade i osobe s invaliditetom. Na podstranici Volonterskog centra može se saznati kako postati volonter, pročitati volonterske priče, poslati svoju volontersku priču te posjetiti burzu volontera. Podstranica Info centra za mlade usmjerena je općem informiranju mladih u dobi između 15 i 30 godina i prilagođava se njihovim pitanjima i potrebama. Info centar pruža mladima raznovrsne informacije na jednom mjestu, kao i mogućnost stjecanja vještina u pronalaženju istih. Volonterski centar i Info centar za mlade bit će uspostavljneni do kraja ove godine.

Internet stranica prilagođena je osobama s invaliditetom tj. osobama koje imaju vizualne, motoričke i kognitivne poteškoće putem digitalne pristupačnosti.

Uz službenu internet stranicu društvenog centra, svi zainteresirani mogu zapratiti i službenu Facebook stranicu na kojoj se svakodnevno mogu pratiti razne novosti, najave novih događanja i još mnogo toga. Do adaptacije prostora Društvenog centra koji će se nalaziti u zgradi „starog Sindikata“, većina aktivnosti će se provoditi u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Valpovo, na adresi Darka Sutarića 1D.

Link službene stranice Društvenog centra: https://drustvenicentarvalpovo.eu/

Link na kalendar događanja: https://drustvenicentarvalpovo.eu/kalendar-dogadanja/

Link službene Facebook stranice Društvenog centra Valpovo: https://www.facebook.com/drustvenicentarvalpovo

Link podstranice Volonterskog centra: https://drustvenicentarvalpovo.eu/volonterski-centar/

Link podstranice Info centra za mlade: https://drustvenicentarvalpovo.eu/info-centar/

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.