Međunarodni dan Karašice, u svijetu poznatiji kao International Karašica Day obilježava se po treći puta i to u dvije regije – Slavoniji i Baranji i na području 5 općina! Karašica je jedina rijeka u svijetu koja ima ušće i u Dravu i u Dunav zato smo ove godine odlučili posjetiti oba ušća 😊 U subotu 22. svibnja u 10:00 sati u Batini na ušću Karašice u Dunav održat će se Radionica izrade splava od prirodnih materijala, dok u nedjelju 23. svibnja također u 10:00 sati iz Belišća preko Valpova, Ladimirevaca, Satnice i Petrijevaca biciklijadom „Mostovi okruga Karašice“ i preko 7 mostova dolazimo do Vikend naselja Karašica nadomak Osijeka. Također održat će se foto natječaj na Facebooku i Instagramu s hashtagom #ljubavnakarašici.

12.5. – 22.5. FOTO NATJEČAJ #ljubavnakarašici Poznata pjesma Tekla voda Karašica neka vas inspirira za prijavu na foto natječaj na temu #ljubavnakarasici. Svjesni činjenice da ljubav na Karašici dolazi u mnogim različitim oblicima, potičemo vas da razmišljate “outside the box” i svojim objektivom uhvatite bilo koju vrstu ljubavi! 🙂 Do 22.5. imate priliku prijaviti svoje originalne fotke na društvenim mrežama Facebook i Instagram uz spomenuti hashtag, a naš stručni žiri izabrat će najbolju fotku i nagraditi dobitnika poklon paketom Društvenog centra Valpovo.

22.5. u 10:00h IZRADA SPLAVA OD PRIRODNIH MATERIJALA, BATINA
U subotu dopodne u organizaciji udruge Kreaktiva može sudjelovati na radionici izrade splava od prirodnih materijala točnije bambusa, trske i lijeske te u avanturi života prijeći splavom na dunavski otok pod budnim okom dunavskih ribara 😊 Prvi je to brod Karašicke Republike i početak suradnje s Udrugom Kreaktiva ❤. Svi zainteresirane nek se jave gospodinu Ivanu Vidi na mail ivan.vida2@gmail.com

23.5. u 10h BICIKLIJADA MOSTOVIMA OKRUGA KARAŠICE, BELIŠĆE
Provozajte se s nama 22km rutom Belišće – Valpovo-Ladimirevci-Satnica-Petrijevci-Vikend naselje Karašica i pozdravite sedam mostova ove opjevane rijeke uz ugodno rekreacijsko druženje. Start je ispred središta udruge – Radnička 14, Belišće u subotu u 10 sati. Kotizacija iznosi 50 kn, i pokriva troškove organizacije, hrane i pića! Cilj je na adresi Naselje Karašica 18 kod tajnog domaćina! Organizator biciklijade je ciklo klub Karabic.
Prijave na biciklijadu: https://docs.google.com/…/1kfy_JaZ3ul_OjiHrnIEdqj8QN…
BROJ MJESTA EPIDEMIOLOŠKI OGRANIČEN!

p.s. Živiš i ti na Karašici? Javi se, idemo zakotrljati Međunarodni dan Karašice još dalje i još šire! Vizija Svjetskog dana Karašice je uspostaviti dan kada će obitelji, susjedi i prijatelji provoditi na rijeci Karašici, od podnožja Papuka do Drave, od Pečvarda do Dunava 😊

I za kraj, evo par riječi na engleskom jeziku za naše international followers:
Next to Karašica little village
Little village but dear to heart
Karašica flows, I go every evening
Underneath my love’s windows
Next to Karašica dense forest
Dense forest, shade barren
Karašica flows, I go every evening
Underneath my love’s windows
Next to Karašica old linden
Here two lovebirds talk
Karašica flows, I go every evening
Underneath my love’s windows

Kategorije: Najave